Najaar 2019

We maken dit jaar weer een leuk bedrag over naar de Stichting Roparun: € 6000,- om precies te zijn! We zijn er trots op dat we, ondanks dat in onze (onderwijs-)sector het geld "niet tegen de plinten klotst" toch elke keer weer met een mooi bedrag voor de dag komen. Het geeft een mooie extra dimensie aan alle inspanningen die we ons getroosten om met elkaar een lekker stukje te rennen.

Volgend jaar weer; vertrek uit Bremen, meer kilometers op Nederlandse bodem.

10 juni 2019

Ook de 8e versie van de Roparun is voor De Schoolmakers succesvol afgerond. Een Roparun met veel nieuwe teamleden, geen rijdend hotel maar campers, een nieuwe startplaats en allemaal nieuwe wisselplekken. Ook de" teamcaptain op afstand" was een nieuwe ontwikkeling. Dat het allemaal weer zo soepel verliep is een compliment aan alle deelnemers en de voorbereiding door een aantal teamleden, verbonden in de "lotgenotengroep". Nu al staat vast dat er ook een 9e editie komt.

Op dit moment worden de centjes nog geteld, maar ook op financieel gebied heeft team 281 best weer wat toe te voegen aan het goede doel.


26 mei 2018

Zojuist al weer de zevende editie van de Schoolmakers-Roparun afgerond. We komen geen verassingen meer tegen: we kennen het spelletjes, we spelen het met routine. En ondanks dat is het elk jaar weer anders. Nieuwe teamleden zorgen voor een nieuwe dynamiek. Altijd zijn de omstandigheden net weer even anders. En wat blijft is de geweldige kameraadschap; het samen gaan voor de sportieve prestatie, de enorme hoeveelheid pret, het enorme slaaptekort. En minstens net zo belangrijk is de wetenschap dat je met elkaar voor een fantastisch doel bezig bent. Ook dit jaar zullen we weer zo'n € 5000,- kunnen overmaken naar de Stichting Roparun. 

De wandelgangen binnen het team melden dat het volgend jaar wel eens heel anders zal gaan lopen (Hamburg??) met weer een heel stel nieuwe teamleden (althans nogal wat huidige teamleden heeft aangegeven volgend jaar niet meer mee te gaan of een jaartje over te slaan). We gaan het zien. Eerst maar eens met het hele team in het najaar een stapel pizza's bakken in Kiel Windeweer. Dan sluiten we weer een fantastisch Roparun-jaar af en leggen we ongetwijfeld de bodem onder  de 2019 editie.

 

5 juni 2017

En weer is het team 281 gelukt: iedereen veilig weer terug op de Coolsingel. Met een minimum aan blessures, een heel klein beetje materiaalpech en vooral uitstekend hardloopweer kwamen we met de complete ploeg vermoeid, maar met een uitstekend humeur over de streep. 527 kilometer ("ik vind het met de auto al ver!") onder de hardloopschoenen en fietsbanden door. Met weer een leuk bedrag voor de St. Roparun Palliatieve zorg en mooie plannen voor de 2018-versie in het vooruitzicht.

11 december 2016

We zijn weer helemaal klaar voor de volgende editie van De Roparun. Nu ook de laatste lopersplaats in ingevuld gaan we met 20 man/vrouw onze zesde editie tot een succes maken!!

 

16 mei 2016

We hebben het weer geflikt!!! 

Zonder ongelukken, zonder blessures en met het hele team kwamen we op Tweede Pinksterdag om 13.17 u. over de finish in Rotterdam.

De eerste ideeën over de 2017-versie van de Roparun voor team 281 zijn al gemaakt. 

 

23 april 2016

Organisator/chauffeur Jasper Kruijs kondigt de band aan. Aan het eind van deze fantastische avond rinkelt de kassa: de popquiz levert ruim € 800,- op.

Bovendien een nieuwe sponsor in de vorm van het Wijkcentrum De Erker, die ons geheel belangeloos de ruimte te beschikking stelde en ook nog eens de baromzet en een cheque van € 50,- overhandigde.

22 april 2016

OBS De Singel in Vlaardingen loopt tijdens de Koningsspelen € 4200,- bij elkaar voor De Roparun

8 april 2016

De leerlingen  van Remix, Het Overbos, de Mildenburg en de Driehoek lopen een gigantische bedrag bij elkaar. De burgermeester van Westvoorne hanteert het startpistool; de wethouder van sport en onderwijs en de bestuursvoorzitter van PRIMO-VPR moedigen de kinderen aan. De geluidsinstallatie laat het even afweten, maar ondanks dat kan de wethouder, als iedereen zijn rondes heeft gelopen, een cheque met het astronomische bedrag van € 14.000,- overhandigen aan de teamcaptain van Roparunteam 281.

Een geweldige prestatie van alle kinderen: zo lang, zo hard lopen en daarbij bij zoveel sponsors zo'n groot bedrag bij elkaar weten te verzamelen!!

De Roparun kan met deze opbrengst weer een heleboel goede doelen steunen!!!!

24 maart 2016

Op obs De Peperklip in Schiedam overhandigt een delegatie van Robeco een cheque van € 1000,- aan de winnaars van "Beleggr"; een spel voor basisscholen waarmee zij de naast de beginselen van het beleggen ook leren om met elkaar strategische keuzes te maken. Een team van leerlingen van Primo-scholen won en stelde de "winst" beschikbaar voor De Roparun, sterker nog; voor team 281.

 

21, 22 en 23 maart

Op de PRIMO-VPR-scholen Het Overbos, Remix, De Driehoek en De Mildenburg zijn verschillende leden van team 281 de klassen ingegaan om te vertellen over De Roparun, de goede doelen, team 281, en wat de leerlingen op 8 april daar aan kunnen bijdragen. Vele enthousiaste, en soms ook ontroerende reacties van de leerlingen.

Voorjaar 2016

De voorbereidingen voor sponsoprlopen op vijf basisscholen in de regio Rijnmond zijn in volle gang.

Team 281 nadert de definitieve samenstelling voor de eerste jubileumversie van De Roparun; een dubbel jubileum aangezien de Roparun z'n 25e editie ingaat!

15 juli 2015

Ingeschreven voor de 2016-versie van de Roparun; bevestiging van ontvangst binnen. In september volgt nadere info over definitieve deelname.

4 juli 2015

Tijdens de traditionele "einde-Roparun-bbq" alvast wat mooie berichten voor volgend jaar:

- inmiddels zijn er zeker drie scholen in Oostvoorne bereid mee te werken aan een sponsorloop voor team 281; datum 8 april 2016

- er is een optie voor een vierde school

10 juni 2015

Taart afgeleverd bij transportbedrijf Bergwerff. Toezegging voor gebruik vrachtauto in 2016 binnen!!!

9 juni 2015

€ 2000,- overgemaakt naar St. Roparun.

8 juni 2015

Eerste school meldt zich voor sponsorloop 2016. Basisschool in Oostvoorne. Verwachtingen zijn hoog gespannen.

25 mei 2015

Weer gelukt: team 281 finisht op de Coolsingel na een (bijna) vlekkeloos verlopen Roparun